Zwemmen van Texel naar Den Helder voor Metakids

Anouk Pappot

( Lid van team: Texel Den Helder zwemmers )

van totaal € 750 (140%)

Hoi, 

Welkom op mijn actiepagina! Ik ben Anouk en op 9 september 2023 zal ik van Texel naar Den Helder zwemmen.

Dit doe ik niet alleen omdat ik het een leuke uitdaging en mooie ervaring vind, maar ook omdat ik zoveel mogelijk geld wil ophalen voor de Stichting Metakids. Met het geld dat deze stichting ophaalt, wordt onderzoek gedaan naar stofwisselingsziekten, ook wel metabole ziekten genoemd.

Er zijn meer dan 1500 metabole ziekten die jaarlijks duizenden kinderen treffen. Doordat bij deze kinderen iets misgaat tijdens de stofwisseling, het proces waarbij voedingsstoffen worden opgenomen, hebben zij vaak klachten aan verschillende organen, zoals het hart en de hersenen. Deze klachten zijn vaak ernstig en helaas zijn er nog geen goede behandelingen voor deze ziekten. Hierdoor is het overlijden aan een stofwisselingsziekte op dit moment doodsoorzaak nummer 1 bij jonge kinderen. Daarom is het van groot belang dat er zoveel mogelijk onderzoek wordt gedaan om zo diagnoses en behandelingen van stofwisselingsziekten te verbeteren.

Om bij te dragen aan dit onderzoek hoop ik met mijn grootste hobby, zwemmen, geld op te halen. Sinds een aantal jaar zwem ik veel in open water en elk jaar zwem ik een aantal tochten van zo'n 4 tot 7 km. Eén van de tochten die ik dit jaar ga doen, is het zwemmen van Texel naar Den Helder, georganiseerd door Be Tough (voor meer informatie bekijk: https://www.texeldenhelder.nl/editie-2023/ & https://www.texeldenhelder.nl/held/anouk-pappot/). Wij zullen met de boot naar Texel worden gebracht en vanaf daar zwemmen wij ongeveer 7 km naar Den Helder. Dit zal een uitdaging worden door de stroming van de zee, maar dat maakt het zwemmen alleen maar extra leuk!

Wat het nog leuker voor mij maakt, is als jij ook een bijdrage levert aan de Stichting Metakids om zo het leven van duizenden kinderen in Nederland te kunnen verbeteren. 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 100 09-09-2023 | 12:42
€ 20 08-09-2023 | 21:55
€ 5 08-09-2023 | 21:49
€ 50 08-09-2023 | 16:29
€ 15 08-09-2023 | 10:40
Bekijk alle

De zwemtocht

14-09-2023 | 21:28 Zaterdag 9 september, eindelijk was het zo ver, we mochten van Texel naar Den Helder zwemmen. Het was lekker weer en omdat het de hele week al goed weer was, was het water lekker opgewarmd. Om 13.15 uur vertrokken we met de andere deelnemers met twee landingsvoertuigen naar Texel. Daar moesten we nog even wachten totdat de vloedstroom zou overgaan in de ebstroom. Rond 14.15 uur mochten we gaan zwemmen en door de kano's en boten te volgen zouden we vanzelf in Den Helder aankomen. Helaas liep het allemaal wat anders dan gepland. De vloedstroom bleef maar lopen, waardoor we afdreven richting de vaarroute van de veerboot en we tegen de stroom in moesten zwemmen om weer de goede kant op te gaan. Daarnaast was het in het water ook gezellig druk met kwallen, waardoor we op sommige stukken moesten slalommen om de kwallen heen. Na zo'n twee uur zwemmen waren we nog niet in Den Helder en werden alle zwemmers uit het water gehaald. Vervolgens werden we met de boot richting de finish gebracht en één kilometer voor de finish mochten we verder zwemmen om toch zwemmend te finishen. Ook al liep het anders dan verwacht, het was een leuke ervaring! Met jullie hulp hebben we meer dan €1750 opgehaald voor Metakids. Bedankt!
Lees meer