Coast to Coast Schotland

Wij gaan rennen, fietsen en kajakken voor het goede doel

We starten 10-09-2022 in Nairn

van totaal € 5.000 (48%)

Wie wij zijn?

Wouter Verhoeven, Bram Straathof, Edwin van der Geest en Rob van Bekkum.

Waarom wij dit doen?

Pip en Teun hebben beide de metabole stofwisselingsziekte CLN2 en zijn buurkinderen van Rob. Voor onderzoek naar gentherapie om dergelijke ziekten te kunnen behandelen is veel geld nodig. Als team hebben we bedacht om dit goede doel te koppelen aan onze uitdaging omdat dit dicht bij ons staat.

Wat hebben wij gemeen?

De drive om lekker veel te sporten, de wil om onszelf uit te dagen en om gelijktijdig op vette plekken te komen en te genieten. Een sportieve uitdaging hebben we gevonden in de Coast to Coast in Schotland. Ongeveer 170 km door de prachtige Scottish Highlands. Scotland here we come! We starten in Nairn in de oosten naar Isles of Glencoe in het westen. Lopen en fietsen op verschillende ondergronden en afsluiten met 1 mile kajakken. We houden van een uitdaging zou je kunnen zeggen. Maar deze uitdaging staat in het niets vergeleken met de uitdaging die kinderen en ouders van kinderen met een metabole ziekte moeten aangaan. Binnenkort start een nieuw onderzoek naar gentherapie. Daar is geld voor nodig. Daarom willen we graag dit goede doel aan onze sportieve uitdaging koppelen.

Wij hebben jouw hulp nodig!

Om ons maar bovenal HET ONDERZOEK een duwtje in de rug te geven!

-------------------------------------------------------

Wauw!

Wat vind ik het als moeder van Pip (7) en Teun (5) ontzettend bijzonder dat deze mannen de Coast to Coast in Schotland aangaan, voor onderzoek naar gentherapie in het Erasmus Mc!

Pip en Teun hebben beide de metabole stofwisselingsziekte CLN2 en worden behandeld in het Erasmus Mc. Hier krijgen ze 1x in de 2 weken een enzymtherapie. Dat betekent dat er een bepaald medicijn via een rickham hun hersenkamer wordt ingespoten. Dit vertraagt de ziekte, maar het is helaas geen geneesmiddel. Gentherapie is “de hoop” voor de toekomst, voor kindjes die met o.a. dit ziektebeeld geboren worden.

Daarom ben ik deze mannen ontzettend dankbaar, dat ze dit doen voor Pip, Teun en alle andere kinderen met een metabole ziekte.

Zet hem op kanjers!

-------------------------------------------------------

Zie ook: www.pip-teun.nl

Bekijk alle
€ 50 16-08-2022 | 15:47
€ 50 15-08-2022 | 09:45 Heel veel succes!
€ 50 12-08-2022 | 22:10 Mooi doel. Jullie zijn al goed bezig, gaat vast lukken.
€ 25 12-08-2022 | 20:04 Voor het goede doel Zo als Wouter heeft uitgelegd Heftig Een steuntje in de rug is op zijn plaats Geweldig mannen
€ 100 26-07-2022 | 10:55
Bekijk alle

De vakantieperiode

15-08-2022 | 22:09 Wij Coast to Coasters zijn in de vakantie ook lekker bezig met de voorbereidingen! Terwijl Rob in Italië zijn klimvaardigheden aan het bijschaven was zijn Wouter, Edwin en Bram op weg gegaan om een 80% Coast to Coast af te leggen! En met succes. De benen voelde wel wat zwaar, maar de geest was nog niet gekrenkt. Het kajakken is ook opgepakt. Edwin heeft via een kennis een mooie kajak gevonden om te oefenen. Rob heeft zijn vrouw ingeschakeld om samen het kajakken te trainen op de Nieuwkoopse plassen. Het kajakken lijkt minder inspannend dan op verschillende forums te lezen is, maar wellicht onderschatten we invloed van de inspanningen die we moeten leveren voorafgaand aan het kajakken.... Toch zien we Schotland met groot vertrouwen tegemoet en daarnaast hebben we nog enkele weken om onze trainingen te perfectioneren!
Lees meer